Objavljeno: 12. 11. 2014. u 14:08
Uređeno: 12. 11. 2014. u 14:09
Danijela Vnučec Grdović

Naglašavamo da u slučaju da vam Sveučilište odobri produžetak, on je za sada moguć jedino u slučaju da student prihvati ZERO-GRANT status (dakle, studentu se ne odobrava financijska potpora, zbog vrlo ograničenih sredstava Sveučilišta).

Dokumentaciju prikuplja matični fakultet (kontakt osoba za studente Daniejla Vnučec Grdović, prof.u Uredu za međunarodnu suradnju – zaključno do 15.12.2014. (iznimka Njemačka do 15.1.2015.)

Upute

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS