Objavljeno: 1. 3. 2017. u 08:45
Danijela Vnučec Grdović

Raspisan je natječaj za studente diplomskih I poslijediplomskih studija unutar projekta Erasmus+ PARTNERSKE zemlje http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/erasmus-natjecaj-za-mobilnost-studenata-diplomskih-i-poslijediplomskih-studija-u-svrhu-studijskog/

Natjačaj ostaje otvoren do 24.03.2017.

Ističemo da ovaj projekt ima restrikciju kod odlazne mobilnosti studenata na razine studija za određene zemlje tako da treba pogledati popis partnera i razine stuija koje su prihvatljive (predidiplomska nije prihvatljiva, za određene zemlje je moguća diplomska, a za neke samo doktorska).

 

Mogu se prijaviti studenti sljedećih sastavnica za ciljana sveučilišta:

 

    University of Sarajevo, Bosna i Hercegovina (ADU, AGR)

    University of Novi Sad, Srbija (ADU)

    Huazhong Agricultural University, NR Kina (AGR)

    East China University of Political Science and Law, NR Kina (FPZG, PRAVO)

    China University of Political Science and Law, NR Kina (FPZG, PRAVO)

    Bar-Ilan University, Izrael (FER)

    North Carolina State University, SAD (FER)

    Lomonosov Moscow State University, Rusija (FFZG, HRSTUD)

    Ural Federal University, Rusija (FFZG)

    Taras Shevchenko National University of Kyiv, Ukrajina (FFZG)

    Ivan Franko National University of Lviv, Ukrajina, (FFZG).

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS