Objavljeno: 26. 3. 2019. u 14:34
Uređeno: 26. 3. 2019. u 14:34
Danijela Vnučec Grdović

Obavještavamo vas da će Sveučilište u Zagrebu biti domaćin ovogodišnje ljetne škole Podunavske rektorske konferencije (16th DRC Summer School on Regional Cooperation).

Škola će se održati od 30. lipnja do 7. srpnja 2019.

 

Tema ovogodišnje škole je „Falling walls - moving borders - common house Europe?“. Više informacija dostupno je na: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/ljetna-skola-podunavske-rektorske-konferencije-16th-drc-summer-school-on-regional-co-operation/.

Iznos kotizacije za studente Sveučilišta u Zagrebu je 50 eura (za ostale 200 eura, kao objavljeno na službenim stranicama ljetne škole).

Rok za prijavu je 31. svibanj 2019.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS