Objavljeno: 6. 11. 2019. u 08:08
Danijela Vnučec Grdović

Chonnam National University (Južna Koreja) poziva strane nastavnike da se prijave za održavanje nastave u okviru Chonnam National University International Summer Session koji će se održati od 24. lipnja do 24. srpnja 2020. (moguće su promjene u datumima).

Uvjeti održavanja nastave su sljedeći:

  • nastavno opterećenje: 45 sati (3 h dnevno/4 dana tjedno/4 tjedna)
  • jezik izvođenja nastave: engleski
  • polaznici: korejski i strani studenti
  • veličina grupe: između 20 i 40 (minimum 10 studenata)
  • tema predavanja: poželjne su općenite teme za preddiplomsku razinu.

Uvjeti za prijavu nastavnika i financijska potpora:

  • doktorska razina s 5 godina iskustva u podučavanju
  • financijska potpora: honorar od US$3,000; smještaj osiguran na kampusu ili potpora od 1,000,000 KRW; potpora za aviokartu US$500 za nastavnike iz Azije i US$1,500 za nastavnike izvan Azije.

Prijava: kraće motivacijsko pismo, životopis (koji obavezno mora sadržavati: 1. puno ime i prezime kandidata kao što je navedeno u njegovoj putovnici, 2. e-mail adresu koju kandidat redovito koristi, po mogućnosti fakultetsku e-mail adresu, 3. kontakt telefon/mobitel) i nastavni plan potrebno je poslati Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu na e-mail staff@unizg.hr do zaključno ponedjeljka 18. studenoga 2019.  

Daljnji hodogram prijave i ostali detalji dostupni su u pozivu koji je objavljen na sveučilišnim stranicama: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/poziv-nastavnicima-za-odrzavanja-predavanja-na-chonnam-national-university-international-summer-ses-3/.

Prema zahtjevu Chonnam National University, Sveučilište u Zagrebu će izabrati 3 prijave koje će proslijediti stranom sveučilištu. Pojedinačne prijave poslane direktno na Chonnam National University neće biti prihvaćene.

Za sva ostala pitanja vezana uz ljetnu školu molimo obratiti se direktno kontaktima koji su navedeni na sveučilišnim stranicama (gornja poveznica).

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS