Objavljeno: 28. 3. 2018. u 13:52
Uređeno: 10. 4. 2018. u 09:43
Sara Paraga

Na temelju Programa suradnje između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske u područjima obrazovanja i znanosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe Europske unije ponovno raspisuju natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2017./2018. za kratki i dugi istraživački boravak.
 

Trajanje stipendije: od 3 dana do 10 mjeseci

  • istraživački boravak u trajanju od 3 do 29 dana

    A) poslijediplomski studij i istraživanje: za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te za doktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj;

    B) postdoktorski studij i istraživanje: za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti te žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

  • istraživački boravak u trajanju od 1 do 10 mjeseci

  1. za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij;

  2. za postdoktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

Doktorandi se ne mogu prijaviti za dugi istraživački boravak.

Detaljne informacije o stipendijama i o postupku prijave dostupne su u dokumentu u prilogu te na mrežnim stranicama organizacije Tempus Public Foundation.

Svi zainteresirani kandidati moraju izvršiti on-line prijavu na mrežnoj stranici organizacije Tempus Public Foundation najkasnije do 29. ožujka 2018. do 23.00 sata.

Stipendije, odnosno istraživački boravci, moraju završiti najkasnije do 31. svibnja 2018. godine.

Dokumenti

 

Research scholarships – Relaunched Call for Applications (119.98 KB)

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS