Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 17. 4. 2018. u 10:20
Sara Paraga

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira završnu konferenciju projekta Educa-T, koja će se održati 8. svibnja 2018. godine u prostorima Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Savska cesta 77, Zagreb.

Projekt Educa-T (Emphasis on developing and upgrading of competences for academic teaching) "Razvijanje i unapređivanje kompetencija za poučavanje na visokim učilištima", usmjeren je na unapređivanje kvalitete učenja i poučavanja u visokom obrazovanju.

Rezultati projekta su nacionalni profil kompetencija i okvirni kurikulum za poboljšanje nastavničkih kompetencija kao temelj profesionalnog razvoja sveučilišnih nastavnika.

Cilj konferencije je prezentacija rezultata projekta, razmjena iskustava i dobre prakse te rasprava o okviru za daljnji razvoj kompetencija za akademsko učenje i poučavanje. Namijenjena je upravama visokih učilišta, nastavnicima u visokom obrazovanju, istraživačima te donositeljima politika.

Na konferenciji će članovi radne skupine projekta predstaviti rezultate projekta Educa-T, a primjere dobre prakse će prezentirati međunarodni govornici, predstavnici Sveučilišta u Lundu, Sveučilišta u Antwerpenu i predstavnik Vijeća za financiranje visokog obrazovanja u Engleskoj (Higher Education Funding council for England).

Predviđeni početak konferencije je u 9.30, a završetak u 17.30 sati. Radni jezik konferencije je hrvatski uz napomenu da nije osiguran prijevod izlaganja stranih govornika.

Za sudjelovanje na konferenciji nije potrebno platiti kotizaciju, ali je ograničen broj mjesta.

Prijave za sudjelovanje na konferenciji primaju se najkasnije do 20. travnja 2018. godine na adresu elektroničke pošte Educa-T.projekt@mzo.hr. U prijavi je potrebno navesti kontakt podatke (e-mail i broj telefona) i instituciju iz koje dolazi sudionik.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS