Objavljeno: 2. 5. 2018. u 12:18
Uređeno: 2. 5. 2018. u 12:19
Sara Paraga

Poštovani,

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s Europskom komisijom organizirala je „Obzor 2020. komunikacijsku kampanju za pravna i financijska pitanja“, 25. travnja 2018. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu.

Svrha konferencije je bila smanjenje broja grešaka kod prijavljivanja troškova Obzor 2020. projekata te podizanje svijesti unutar znanstvene zajednice o važnosti sprečavanja pogrešaka u izračunu različitih troškova projekata radi ubrzavanja plaćanja, izbjegavanja povrata neprihvatljivih troškova i plaćanja penala, ali i u svrhu pouzdanog i točnog financijskog izvještavanja. 

Predstavnici Europske komisije detaljnije su predstavili pravila prihvatljivosti troškova Obzor 2020. projekata te tipične nalaze i strategiju provedbe revizija Europske komisije. Govornici na konferenciji bili su gdin. Ekke Van Vliet (revizor) i gdin. David Mejuto (pravnik), iz Glavne uprave za istraživanje i razvoj pri Europskoj Komisiji.

Konferencija je okupila 126 sudionika iz Hrvatske, čime je ujedno omogućena razmjena iskustva te umrežavanje.

Prezentacije s radionice dostupne su na poveznicama ispod:

Obzor 2020. Komunikacijska kampanja - pravna i financijska pravila

Obzor 2020. Komunikacijska kampanja - revizija

Obzor 2020. Komunikacijska kampanja - revizija pitanja

 

 

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS