Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 11. 12. 2018. u 14:13
Uređeno: 11. 12. 2018. u 14:22
Sara Paraga

Znanstveni zavod i International Organization for Migration pozivaju Vas na
 

Global Migration Film Festival (GMFF)

 koji će se na Međunarodni dan migranata po prvi puta održati na Hrvatskim studijima.
                                   

Kad : 18. 12. 2018. u 15:30 h
            Gdje: Hrvatski studiji, dvorana Vukovar

The Global Migration Film Festival pokrenuo je International Organization for Migration (IOM), UN-ova agencija za migracije 2016. godine.

GMFF predstavlja igrane i dokumentarne filmove koji tematiziraju obećanja i izazove migracija, kao i jedinstven doprinos migranata u njihovim novim zajednicama. Cilj festivala je otvoriti put široj raspravi o jednom od najvećih fenomena našeg doba.

U sklopu GMFF-a prikazat će se dugometražni dokumentarni film Bushfallers – A Journey Of Chasing Dreams redatelja Nilsa Benjamina Kedinga.

U nastavku je opis filma:

Četiri mlada filmaša, dva iz Kameruna i dva iz Njemačke, krenu na put kako bi odgovorili na jedno jednostavno pitanje s kompleksnim odgovorom: zašto Afrikanci žele migrirati u Europu?
Vođeni glasovima onih koji su otišli, onih koji su ostali i onih koji su se vratili, redatelji ulaze u težnje, snove i stvarnosti kamerunske dijaspore, nudeći novu perspektivu u poznatom istraživanju. Dopuštajući migrantima da pričaju svoje priče, Bushfallers otkriva složenosti koje stoje u pozadini  odluke o odlasku. Kako se putovanje razvija, nameće se jasna jednadžba: u stvari migracija je prvi korak prema nastojanju da sanjaju svoje snove.

Nakon projekcije filma pozivamo Vas da nam se pridružite u panel diskusiji na temu suvremenih migracija.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS