Objavljeno: 6. 2. 2019. u 13:04
Sara Paraga

Sveučilište u Padovi objavilo je poziv za dostavu prijedloga u okviru drugog izdanja programa STARS@UNIPD (Supporting Talent in Research@University of Padova).

Program STARS stipendija podupire izvrsne dvogodišnje istraživačke projekte u svim znanstvenim područjima koji će se provoditi u Padovi od strane izvrsnih istraživača bilo koje nacionalnosti.

Cilj STARS@UNIPD poziva je je promicanje i poticanje visokokvalitetnih, inovativnih i ambicioznih istraživanja, s konačnim ciljem jačanja sposobnosti sveučilišnih istraživača da privuku vanjsko konkurentno financiranje, uključujući potpore Europskog istraživačkog vijeća.

Konkretno, STARS Starting stipendije namijenjene su perspektivnim mladim istraživačima koji su stekli doktorat minimalno dvije, a maksimalno sedam godina prije 30. studenog 2018., i koji će uspostaviti vlastiti istraživački tim i / ili započeti vlastito samostalno istraživanje.

Ukupni iznos sredstava koje nudi STARS stipendija u trajanju dvije godine za društvene i humanističke znanosti iznosi 80,000 eura.

Rok za prijavu je 2. travanj 2019.

Detaljne informacije o pozivu i prijavi pogledajte na poveznici.

Za sve upite obratite se na adresu stars.grants@unipd.it

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS