Objavljeno: 11. 2. 2019. u 10:57
Sara Paraga

Poljska nacionalna agencija za akademsku mobilnost (NAWA), u sklopu programa ULEM poziva na podnošenje prijava na natječaj za dodjelu stipendija za poslijedoktorske istraživačke boravke i usavršavanja u Poljskoj u trajanju od šest (6) mjeseci do dvadeset i četiri (24) mjeseca.

Stipendije su, uz ostale, namijenjene i hrvatskim državljanima.

Rok za prijavu je do 23. travnja 2019. godine, a više informacija o samom natječaju te uvjetima i načinu prijave, koja se podnosi isključivo online, svi zainteresirani mogu pronaći na mrežnim stranicama NAWA-e.

Za dodatne informacije o natječaju i načinu prijave možete se obratiti na adresu elektroničke pošte: magdalena.kowalczyk@nawa.gov.pl

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS