Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 20. 3. 2019. u 11:34
Sara Paraga

Climate KIC program Pioneers into Practice traži iduću generaciju inovatora u području klime i klimatskih promjena, jeste li to upravo Vi? Jeste li stručnjak koji želi oblikovati budućnost svjetske ekonomije? Zanima Vas stvaranje novih proizvoda i usluga koje će ubrzati proces nisko-ugljičnog razvoja? Ne bojite se izaći iz vlastite zone komfora i sagledati ovu problematiku iz nove perspektive?

Pioneers into Practice je vodeći program stručnih razmjena fokusiran na problematiku klimatskih promjena koji se održava već devetu godinu za redom i to u više od dvadeset zemalja diljem Europe, od 2019. godine i u Hrvatskoj.

Program se održava od svibnja do studenog i sastoji se od razmjene u trajanju od četiri do šest tjedana, stručnog mentorstva i radionica te e-učenja i uključuje stipendiju u iznosu do 2000€.

Pristup programa Pioneers into Practice baziran je na interdisciplinarnom pristupu problematici koji sagledava potrebe i potencijalna rješenja iz poslovnog svijeta, javnog sektora i znanosti. Kroz sustav e-učenja Vam se na raspolaganje stavlja niz resursa poput alata, uputa, primjera i predložaka koji će Vam poslužiti ne samo u provedbi programa, već i u Vašem svakodnevnom radu.

Uvjeti za prijavu:

  • Sveučilišna diploma iz područja vezanog za klimu i klimatske promjene, održivog razvoja ili druga slična titula iz relevantnog područja je poželjna;

  • Barem dvije godine iskustva (rad ili volontiranje) iz relevantnog područja;

  • Predanost borbi protiv klimatskih promjena te želja sudjelovanja u zajednici stručnjaka sa zajedničkim ciljem;

  • Mogućnost sudjelovanja u svim aktivnostima programa (razmjena, radionice, e-učenje);

  • Napredno poznavanje engleskog jezika. 

Rok za prijave je 11.04.2019.

Više informacija o samom programu, detaljnim uvjetima sudjelovanja te, najvažnije, prijavu za stipendiste i domaćine možete pronaći ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS