Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 15. 3. 2021. u 09:59
Tea Cacović

Sveučilište u Zagrebu, u suradnji s Ligom europskih istraživačkih sveučilišta (LERU), organizira u ponedjeljak 12. travnja 2021. seminar o otvorenoj znanosti i  njenoj perspektivnoj budućnosti u sklopu serije "Seminari LERU CE7 skupine 2021".

Cilj je seminara prikupiti poticajna gledišta i neke primjere dobre prakse u prijelazu na otvorenu znanost prema studiji Vizija 2030. i budućnost sveučilišta.

Seminar je od posebnoga interesa članicama CE7 skupine i Lige europskih istraživačkih sveučilišta, stručnjacima koji prakticiraju otvorenu znanosti, entuzijastima i kreatorima politike.

Fokus je jutarnje sjednice predstavljanje najsuvremenije otvorene znanosti, usmjerene znanju i dijeljenju iskustva u Hrvatskoj i članicama LERU CE7 skupine. Tijekom popodnevne sjednice diskutirat će se o otvorenoj znanosti s točke gledišta europske politike. Predstavnici Europske komisije i Lige europskih istraživačkih sveučilišta iznijet će svoja stajališta i dati uvod u poticajne prezentacije o holističkim pristupima sveučilišta otvorenoj znanosti te njezinoj integraciji u kontekstu nacionalne politike, kao i perspektivne vizije za 2030. godinu.

Zbog aktualnih okolnosti vezanih uz pandemiju bolesti COVID-19 i ograničenja putovanja, seminar će se odvijati na daljinu putem ZOOM platforme za koju će poveznica biti pravovremeno objavljena putem ove stranice.

Prijaviti se možete ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS