Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 23. 3. 2021. u 10:08
Tea Cacović

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU-a, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjega državnog ureda za demografiju i mlade 26. ožujka 2021. s početkom u 11 sati, održat će se videokonferencija „Novi početak za bolje sutra“.

Cilj konferencije je informirati građane o novoj generaciji europskih programa u području obrazovanja i mladih te istaknuti, prikazujući osobna iskustva sudionika i konkretne primjere, kako programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti pridonose boljem obrazovanju, uključivosti društva te većim mogućnostima za građane Republike Hrvatske.

Novu generaciju programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti za razdoblje 2021. - 2027. predstavit će ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, državna tajnica Središnjega državnog ureda za demografiju i mlade dr. med. Željka Josić, kao i Adrienn Király, voditeljica Kabineta Mariye Gabriel, povjerenice za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, te ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU-a mr. sc. Antonija Gladović.

Na konferenciji će biti premijerno prikazano pet kratkih filmova visokokvalitetne produkcije sa šest priča u režiji Roberta Knjaza, koji na zanimljiv i živopisan način dočaravaju kako programi Europske unije pozitivno utječu na pojedince, obrazovni sustav i društvo u cjelini. Moderator je Ivan Vukušić.

Program i mogućnost prijave možete vidjeti ovdje.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS