Objavljeno: 21. 5. 2018. u 17:34
Uređeno: 8. 11. 2018. u 11:26
Maria Florencia Luchetti

U četvrtak, 8. ožujka 2018. djelatnice Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu sudjelovale su na radnom sastanku s pomoćnicom ministrice znanosti i obrazovanja izv. prof. dr. sc. Ivanom Franić i državnim tajnikom doc. dr. sc. Matkom Glunčićem.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima i oblicima ostvarivanja suradnje na provedbi stručnih i znanstvenih projekata povezanih s misijom i vizijom Hrvatskih studija.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS