Objavljeno: 21. 5. 2018. u 17:34
Uređeno: 8. 11. 2018. u 11:26
Maria Florencia Luchetti

U četvrtak, 8. ožujka 2018. djelatnice Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu sudjelovale su na radnom sastanku s pomoćnicom ministrice znanosti i obrazovanja izv. prof. dr. sc. Ivanom Franić i državnim tajnikom doc. dr. sc. Matkom Glunčićem.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima i oblicima ostvarivanja suradnje na provedbi stručnih i znanstvenih projekata povezanih s misijom i vizijom Hrvatskih studija.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS