Objavljeno: 21. 5. 2018. u 18:46
Uređeno: 23. 5. 2018. u 11:44
Maria Florencia Luchetti

U utorak, 17. travnja 2018. Znanstveni zavod Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu sudjelovao je na sastanku odbora međunarodnog Trećeg Hrvatskog iseljeničkog kongresa koji će se ove godine održati u Osijeku, od 28. lipnja do 1. srpnja.

Osim Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, ustanove koje sudjeluju u organizaciji kongresa su: Centar za istraživanje hrvatskog iseljeništva, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Institut za migracije i narodnosti, Hrvatski državni arhiv Zagreb, Ekonomski fakultet u Osijeku, Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, Sveučilište Waterloo u Kanadi i Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK.

Važan cilj ovog kongresa je razvijanje suradnje i povezivanje hrvatskog iseljeništva s domovinom.

Više informacija o kongresu možete dobiti na sljedećoj poveznici: http://www.cro-diasporacongress.com/

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS