Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 29. 11. 2018. u 13:01
Uređeno: 29. 11. 2018. u 14:23
Sara Paraga

U ponedjeljak 19. studenoga 2018. u organizaciji Znanstvenog zavoda, Odsjeka za povijest i Knjižnice Hrvatskih studija obilježen je Dan sjećanja na Vukovar.

Obilježavanje je započelo u 10:00 sati uvodnim predavanjem prof. dr. sc. Josipa Jurčevića nakon kojeg je uslijedilo prikazivanje dokumentarnog filma "Vukovar 1991 - izvorni video zapisi" redatelja Pavla Vranjicana koji je predstavio film i svjedočio o okolnostima u kojima su snimke nastajale i putu koji je prošao kao ratni snimatelj u jeku Domovinskog rata.

Cilj je bio dostojanstveno obilježiti sjećanje na vrijeme kada je Vukovar bio pod okupacijom i svojom žrtvom položio temelje oslobođenju Hrvatske od velikosrpske agresije. Prikazane su autentične snimke ratnog stanja u Vukovaru i svjedočanstava vukovarskih civila i izbjeglica iz rujna, listopada i studenog 1991. godine.

Događaju su prisustvovali studenti, nastavnici, djelatnice Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija i vanjski gosti. 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS