Objavljeno: 25. 4. 2019. u 10:48
Sara Paraga
CREARCH seminar "Pričanje...

ICARUS HRVATSKA organizira prvi u nizu seminara vezanih uz javne aktivnosti arhiva i drugih ustanova koje se bave prikupljanjem i istraživanjem arhivskoga gradiva (izložbeni, pedagoški, nakladnički, popularizacijski i drugi javni programi) u Iloku, 24.-25. svibnja 2019. pod nazivom „Pričanje povijesti: arhivske prakse i perspektive“.

Seminar se organizira u okviru Kreativne Europe CREARCH - CReative European ARCHives as innovative cultural hubs u suradnji s Muzejom grada Iloka s ciljem razmatranja tradicionalnih aktivnosti, ali i kreativnih i inovacijskih mogućnosti i potencijala arhivskih ustanova i zbirki, analiziranja uspješnih rješenja, te razrade i promišljanja novih programa i trendova.

ICARUS Hrvatska partner je u projektu Kreativne Europe CREARCH - CReative European ARCHives as innovative cultural hubs.

Cilj je programa analizirati, opisati i potaknuti kreativne potencijale arhivskih dokumenata i priča koje su u njima kako bi privukli novu publiku u arhive.

Program će okupiti stručnjake iz arhiva, muzeja, kulturnih i znanstvenih ustanova koji se bave čuvanjem, istraživanjem i predstavljanjem arhivskih izvora.

Više informacija o programu i obrazac prijave za sudjelovanje na seminaru dostupni su na mrežnim stranicama CREARCH Seminar ILOK.

Rok za prijavu je 30. travanj 2019.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS