Objavljeno: 4. 12. 2019. u 16:08
Uređeno: 5. 12. 2019. u 12:37
Administrator
Poziv na Međunarodni...

Znanstveni zavod Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu poziva sve zainteresirane na Međunarodni znanstvenostručni skup "Migracijski procesi između Hrvatske i Južne Amerike. Povijest, kultura i društvo", koji će se održati 11. i 12. prosinca 2019. godine u gradu Zagrebu.

U srijedu 11.11.2019., skup će se održati u prostoru knjižnice Hrvatskih studija.

U četvrtak 12.12.2019., skup će se održati u prostoru Instituta za migracije i narodnosti

Pročitajte više u dokumentu Program skupa

Znanstveni zavod Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Institut za migracije i narodnosti, Institut za društvene i političke studije Patagonije Nacionalnog sveučilišta u Patagoniji „San Juan Bosco“ te Međunarodna mreža istraživača migracijskih procesa između Hrvatske i Južne Amerike, pozivaju sve znanstvenike, stručnjake i zainteresirane na Međunarodni znanstvenostručni skup "Migracijski procesi između Hrvatske i Južne Amerike. Povijest, kultura i društvo", koji će se održati 11. i 12. prosinca 2019. godine u gradu Zagrebu.

Glavni je cilj ovoga skupa potaknuti razmjenu iskustava i raspravu o raznim aspektima koji tvore i obuhvaćaju migracijski fenomen između Hrvatske i Južne Amerike.

 

Program skupa (PDF dokument)

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS