Objavljeno: 15. 4. 2014. u 08:54
Uređeno: 28. 4. 2014. u 15:39
Ivana Lebo

Javna obrana teme doktorskoga rada Nenada Bukvića pod naslovom "Sabor Narodne Republike Hrvatske: organizacija i djelovanje (1945.-1953.), mentora dr. sc. Zdenka Radelića, znanstvenog savjetnika, u okviru poslijediplomskoga doktorskoga studija povijesti, održat će se u petak 25. travnja 2014. u 10:00 sati u dvorani Pula.

Povjerenstvo za ocjenu teme doktorskoga rada u sastavu:

  1. dr. sc. Mario Jareb, viši znanstveni suradnik (predsjednik)
  2. izv. prof. dr. sc. Marino Manin, (član)
  3. izv. prof. dr. sc. Darko Vitek, (član)
Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS