Objavljeno: 1. 7. 2015. u 08:59
Uređeno: 4. 9. 2015. u 09:24
Ivana Lebo

Javna obrana doktorskoga rada Željke Križe pod naslovom "Velikosrpska politička propaganda uoči raspada Jugoslavije na primjeru srbijanskog tiska od donošenja Memoranduma SANU do početka ratnih sukoba u Hrvatskoj  (1986 - 1991)", pod mentorstvom doc. dr. sc. Ante Nazora, u okviru poslijediplomskoga doktorskoga studija povijesti, održat će se u utorak 7. srpnja 2015. u 11:00 sati u dvorani Vukovar.

Povjerenstvo za obranu doktorskoga rada u sastavu:

  1. doc. dr. sc. Ivica Lučić, (predsjednik)
  2. dr. sc. Jakša Raguž, znanstveni suradnik, (član)
  3. dr. sc. Miroslav Akmadža, znanstveni savjetnik, (član)
Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS