Znanost

Zaposlenici Hrvatskih studija istražuju različite teme u područjima humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti, točnije u poljima filozofije, povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije, edukacijskih znanosti, hrvatskog latiniteta i kroatologije. Većina zaposlenika bili su, ili još uvijek jesu, uključeni u istraživačke projekte na nacionalnoj ili Sveučilišnoj razini, a neki od njih bili su voditelji istraživačkih projekata. Rezultate svojih istraživanja zaposlenici iznose na znanstvenim i stručnim skupovima koje organiziraju ili suorganiziraju Hrvatski studiji, kao i na ostalim domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima. Također, Hrvatski studiji izdaju interdisciplnarni znanstveno-stručni časopis Kroatologija.

Za sve upite u vezi sa znanstvenom i stručnom djelatnošću Hrvatskih studija, obratite se prof. dr. sc. Anti Čoviću, Povjereniku za znanost.


Objavljeno: 26. 4. 2016. u 11:39
Jasminka Despot Lučanin

Poziv na prvu konferenciju OBRAD (obrazovanje i rad) koju organiziraju Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska udruga poslodavaca i Veleučilište VERN' s Izraelom kao zemljom partnerom. Konferencija će se održati 2. i 3. lipnja 2016. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Pozivamo vas na prvu konferenciju OBRAD (obrazovanje i rad) koju organiziraju Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska udruga poslodavaca i Veleučilište VERN' s Izraelom kao zemljom partnerom. Konferencija će se održati 2. i 3. lipnja 2016. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Cilj konferencije je uspostaviti konstruktivniji dijalog između obrazovnog sustava i gospodarstva, kako bi se obrazovna produkcija što bolje uskladila s potrebama tržišta rada, te kako bi se posljedično povećala zapošljivost mladih u RH. Stručnjaci koji objedinjuju gospodarska, akademska i poduzetnička iskustva, među kojima je i dobitnica Nobelove nagrade, predstavit će niz primjera dobrih praksi kojima se uspostavlja suradnja između visokoobrazovnih institucija i poslovnog sektora, kroz projekte koji povećavaju (samo)zapošljivost i razvijaju nove poduzetničke inicijative.

Kotizacije za ovogodišnju konferenciju u potpunosti su subvencionirane, pozivamo sve zainteresirane da se prijave KLIKOM OVDJE.

Srdačan pozdrav,

Organizacijski tim konferencije

Trg bana Josipa Jelačića 3, HR - 10000 ZAGREB

T. 01.4825.927 E. program@obrad.hr

W. www.obrad.hr

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS