Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 8. 7. 2019. u 11:46
Uređeno: 8. 7. 2019. u 13:34
Sanja Blažević

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu suorganizator je znanstvenog skupa "Predziđe kršćanstva", koji će će se održati u Sisku i Dubici u studenom 2019. godine. Organizator skupa je Sisačka biskupija, a uz Hrvatske studije suorganizator je i Hrvatsko katoličko sveučilište.

Jednodnevni pozivni znanstveni skup radnoga naziva "Predziđe kršćanstva" održava se u mjestu najsjajnije Berislavićeve pobjede nad Osmanlijama 1513. godine, kako bi se raspravilo o uzrocima, tijeku, posljedicama i odjecima osmanlijskih provala na hrvatske krajeve, posebice dijelove teritorija između Une i Kupe. U organizacijskom odboru ispred Hrvatskih studija su doc.dr.sc. Stipica Grgić i doc.dr.sc. Vlatka Vukelić.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS